Tuesday, 25 December 2012

Fujifilm Instax or Digital camera??


My Eyes say buy the Fujifilm Instax....
My Heart says buy a new Digital Camera...
My Head says buy the Selphy printer...

For a few days i tak boleh tidur memikirkannya....
Pada masa yang sama, i rasa lebih baik i beli sahaja Selphy printer tu so i tak payah beli Fujifilm Instax camera ataupon digital camera. Guna sahaja digital camera i yang lama tu and just print out whichever picture i want using Selphy like a polaroid camera... Tak membazir.... So i need not worry if the pictures will not come out nice if using the Fujifilm Instax camera and will be a waste... Hmmmmm....

But my heart says buy a new digital camera...! Kononnya i can take better quality pictures and post in my blog..Hehehs! So i did alot of surveys on popular digital cameras and so Canon and Nikon is on my A-list. Tough decision. Nikon have alot of new range recently... Canon pon boleh tahan... Hmmmm.... So many choices to choose from.. I am so attracted with the various colours and designs.. Some are sleek, stylish and classy... 

Reminds me of this song...."Yang mana satu idaman kalbu....." Hehe!! Ada yang i suka tapi over my budget la pulak.. Hu Hu Hu... It took a while for me to find a good camera and value for money...
  
So i finally found The One!!! 
Yup THE Camera i Want and Need. 
My Camera.



My new digital camera ~ Canon Ixus 500HS


Thanks to my friend who helped me to buat research on the best camera that is within my budget and to my liking. I want a camera that is competent and lasting for at least in 5 years time. So walaupon nanti ada more new camera models in years to come, I'll still be happy with my camera;)
So he suggested me to get Canon Ixus 500.. It is small and boxy shaped. Very suitable for my small hands and i can just slip it in my handbag.. Most importantly it is within my budget of $300 range. Yayy!!

I would say it is a humble camera with 10.1 megapixel and 12X optical zoom. I did compare it with Canon Ixus 2400 and Canon PowerShot A3400IS which is 16 megapixel but when i tried to zoom in to the max it get pixelated and blurry but not for Canon Ixus 500HS... Thanks to the 12X optical zoom. So do not be taken aback with the low megapixel when most cameras are now at least 16 megapixel.
Its an Awesomely Amazingly very humble camera! Just like me.. ok stop it! Hahahas.. Sorry for the "perasan-nesss" . But seriouslyyy it is a good camera:)
Anyways, there is a newer model Canon Ixus 510HS which has   WiFi feature but it is much more expensive la:(  So i decided to get the Canon Ixus 500HS.

He personally feels that the camera will suits me and i think so too;) Thank you!! So wait for my photos ya....

But guess what!!!  After a few days, i masih terbayang2 Fujifilm Instax Camera tu. I sangat suka Mini 50 Piano Black. I want I want I want!!!

 

How????   
I want Instax Camera so badly!!
After so much thinking and reasoning with myself......
I still cant get it out of my head!!!
So.....Tadaaaaa!!!! 
Muwahahaha!!!


Unboxing Fujifilm Instax Mini 50

Yay! My very own Fujifilm Instax Mini 50 Piano Black!!

I cant resist to get myself Fujifilm Instax Mini 50 Piano Black.. Wow!!! Lihat sajalah gambar di atas which was captured using Canon Ixus 500... I look so happyyyy rite!!! Yayyyyy!!! Im loving it! 

Sejak kecil lagi, i always wanted that camera which can print out immediately. I find it really coool and always pujuk my parents to buy for me... Of course mereka akan memberitahu saya bahawa Singapura tak jual kamera tu.. Ok fahammmm....  I will blame on tv shows that use those kind of camera;)  Mesti masa tu parents me fikir i akan merosakkan kamera tu,,hehehs! I can imagine i will godeh2 kamera tu dengan kehairanan bagaimanakah kamera tu cool sangat... Hu Hu hu... 

Welll since now i da bekerja and there is a sale going on - sooo what is left for me to do????........Hahahaha! 


Sekarang i can sleep soundly! Lain kali mungkin i akan beli Selphy printer tu pulak...Wahahahas!!!

Friday, 14 December 2012

Beto Kusyairy Aku Datang

This will be my first Movie post.

Saya ingin membuat announcement bahawa saya suka Beto Kusyairy...!!! He is now officially in my my fav actor list(: 

He is so so so berbakat and i love his style la! So relax and charming gitewww.. Saya suka cara dia bercakap as in the way he bring out the script to life. *harap2 anda faham apa yang saya cuba terangkan tu - ok nvm im so bad with words* Tapi i rasa sesiapa yang pon suka Beto Kusyairy faham why i suka dia..kan kan kan??? (:

I get to know about him when he was acting in Geng Surau... Kelakar la!
Lepastu i watched Aku, dia dan tong sampah where he act with Siti Saleha. Cerita ni pon awesome and very the cute!
And i pon ada watched Janji.Jujur dan Sepi where he act with Neelofa. I like the idea where most of the film was shoot dalam train. The idea of 8.25am. Hehehs! 

Seriously sesiapa yang tengah in love or want to watch love movies, you should watch all the film which i've just said above=) Totally worth it!

Soooo bila i dapat tahu he is acting in Istanbul Aku Datang, i pon tak sabar nak tengok la. Lebih-lebih lagi dia acting bersama Lisa Surihani berlakon sebagai Dian. Beto Kusyairy berlakon sebagai Harris while Tomok sebagai Azad. So excited! Cuti jer terus i go jb la! Beto Kusyairy Aku Datang! *as in "here i come to watch you act!"*

 

Siapa da menonton mesti suka kan! Its is such a great love comedy movie!.. One of my fav eng love comedy is "A lot like Love" and i rasa Istanbul Aku Datang lagi best! ;)


Watak Harris ni sangat la sempoi. He is like the "cool guy, abit dont care attitude but at the same time caring". Suka sangat tengok gelagat Beto Kusyairy (Harris) apabila dia geram dengan Lisa Surihani (Dian) makan maggie asam laksa tu.. He doesnt have to say much but penonton tetap tahu that he is very2 annoyed and thats why I say  he is GOOOOD!! (; TALENTED.
At first in the movie tu didnt know so much about Harris tu sape and only after Dian sneak into his room barulah nampak gegambar family dia tu semua barulah tahu Harris ni walau nampak macam insensitive ni actually baik orangnyer and seorang pelukis. Hehehs! *Dian thought he was gay* LOL!!!

In this movie Lisa Surihani is very bubbly and cheerful as Dian. So cantik to see cara pakaian Dian (Lisa) kat Istanbul. Cute outfit. Hehehs! 
Expression muka Lisa Surihani is so priceless when the perempuan mat salleh tu gi tonyoh ice cream cone kat kepala Lisa (Dian)... Oh myyyy!! Hahahs! Cat Fight!!!


The camera skills in Istanbul akan datang pon awesome. It makes me wanna go Istanbul sekarang jugak.

I pon juga suka dengan skrip dan jalan cerita Istanbul Aku Datang. I pon ada jugak rasa suspicious kenapa Tomok tak bagi Lisa to be too close. Lepastu kawan2 Azad (Tomok) macam act a little bit weird. Ooohhhhh I love the flowwwww!


It is very romantic when Harris ajak Dian jalan2 on his scooter after so many times bergaduh with Dian. Babak2 keletah Harris dan Dian sangat lucu dan membuat ku tersenggih2 and burst into so much laughter throughout the show!! Best sangat!

And the last part pulak buat suspens jer.. Ingatkan Harris was not in the room on her last day and to say goodbye or he want to avoid the situation....

I was like "Huh Harris  tak cuba dapatkan Dian ker?''' Tapi soon i rasa lega bila dia keluar bilik and intip Dian tengah angkut barang2 ke dalam teksi...

The dialogue punyalah romantik... It is so touching when Azad (Tomok) ask Dian (Lisa) for peluang kedua tetapi Harris (Beto Kusyairy) said "Saya tak akan mintak peluang kedua......" Awwwwww so sweet kan;) Hehehs!

The whole movie was a success!

Great job to the actors, director filem Bernard Chaulay and the crew of Istanbul AKu Datang! I honestly love love love the movie!

So tak kirala kalau anda tak minat dengan Beto Kusyairie but you all mesti tengok Aku,Dia dan Tong Sampah, Janji.Jujur.Sepi, Geng Surau and of course Istanbul Aku Datang!! Enjoy!!!! And hopefully you will see why i suka Beto Kusyairy :)

Apa pula pandangan you all dengan filem Istanbul Aku Datang? (:

Monday, 10 December 2012

Doa untuk Palestin

Sudah lama ku menghilang.. (will update more soon hopefully  0_o )

Lately for the past few weeks.. I feel restless mengenangkan apa yang telah berlaku di Gaza. Rasa teramat kasihan.. Tetapi ada juga yang tidak rasa apa2 pon kerana mungkin tidak faham??

Setiap kali ku solat, ku tak akan lupa mendoakan mereka. Our problems are nothing compared to them. I rasa kasihan sekali memikirkan rakyat Palestin tidak tenteram kerana mungkin bila2 sahaja tempat mereka akan diserang, anak-anak kecil yang sudah tiada ibubapa, keluarga yang hilang anak kesayangan mereka... Sungguh dasyat dugaan dan cabaran yang mereka harus lalui.

I rasa terharu sangat kerana recently Afdlin Shauki telah selamat sampai ke Gaza bagi Misi Aqsa Syarif untuk membantu rakyat Palestine. Alhamdullilah.

 
pic taken from google

pic taken from google
 
pic take from google
 
Ya Allah.. Sesungguhnya kau yang Maha Kuasa, yang Maha Esa
dan yang Maha lagi Mengetahui..
Hanya kau sahaja tahu apa yang terbaik untuk mereka..
Hanya kau sahaja yang tahu hikmah disebalik semua ini..
Ya Allah, kau lindungilah mereka...
Amin.