Friday, 14 December 2012

Beto Kusyairy Aku Datang

This will be my first Movie post.

Saya ingin membuat announcement bahawa saya suka Beto Kusyairy...!!! He is now officially in my my fav actor list(: 

He is so so so berbakat and i love his style la! So relax and charming gitewww.. Saya suka cara dia bercakap as in the way he bring out the script to life. *harap2 anda faham apa yang saya cuba terangkan tu - ok nvm im so bad with words* Tapi i rasa sesiapa yang pon suka Beto Kusyairy faham why i suka dia..kan kan kan??? (:

I get to know about him when he was acting in Geng Surau... Kelakar la!
Lepastu i watched Aku, dia dan tong sampah where he act with Siti Saleha. Cerita ni pon awesome and very the cute!
And i pon ada watched Janji.Jujur dan Sepi where he act with Neelofa. I like the idea where most of the film was shoot dalam train. The idea of 8.25am. Hehehs! 

Seriously sesiapa yang tengah in love or want to watch love movies, you should watch all the film which i've just said above=) Totally worth it!

Soooo bila i dapat tahu he is acting in Istanbul Aku Datang, i pon tak sabar nak tengok la. Lebih-lebih lagi dia acting bersama Lisa Surihani berlakon sebagai Dian. Beto Kusyairy berlakon sebagai Harris while Tomok sebagai Azad. So excited! Cuti jer terus i go jb la! Beto Kusyairy Aku Datang! *as in "here i come to watch you act!"*

 

Siapa da menonton mesti suka kan! Its is such a great love comedy movie!.. One of my fav eng love comedy is "A lot like Love" and i rasa Istanbul Aku Datang lagi best! ;)


Watak Harris ni sangat la sempoi. He is like the "cool guy, abit dont care attitude but at the same time caring". Suka sangat tengok gelagat Beto Kusyairy (Harris) apabila dia geram dengan Lisa Surihani (Dian) makan maggie asam laksa tu.. He doesnt have to say much but penonton tetap tahu that he is very2 annoyed and thats why I say  he is GOOOOD!! (; TALENTED.
At first in the movie tu didnt know so much about Harris tu sape and only after Dian sneak into his room barulah nampak gegambar family dia tu semua barulah tahu Harris ni walau nampak macam insensitive ni actually baik orangnyer and seorang pelukis. Hehehs! *Dian thought he was gay* LOL!!!

In this movie Lisa Surihani is very bubbly and cheerful as Dian. So cantik to see cara pakaian Dian (Lisa) kat Istanbul. Cute outfit. Hehehs! 
Expression muka Lisa Surihani is so priceless when the perempuan mat salleh tu gi tonyoh ice cream cone kat kepala Lisa (Dian)... Oh myyyy!! Hahahs! Cat Fight!!!


The camera skills in Istanbul akan datang pon awesome. It makes me wanna go Istanbul sekarang jugak.

I pon juga suka dengan skrip dan jalan cerita Istanbul Aku Datang. I pon ada jugak rasa suspicious kenapa Tomok tak bagi Lisa to be too close. Lepastu kawan2 Azad (Tomok) macam act a little bit weird. Ooohhhhh I love the flowwwww!


It is very romantic when Harris ajak Dian jalan2 on his scooter after so many times bergaduh with Dian. Babak2 keletah Harris dan Dian sangat lucu dan membuat ku tersenggih2 and burst into so much laughter throughout the show!! Best sangat!

And the last part pulak buat suspens jer.. Ingatkan Harris was not in the room on her last day and to say goodbye or he want to avoid the situation....

I was like "Huh Harris  tak cuba dapatkan Dian ker?''' Tapi soon i rasa lega bila dia keluar bilik and intip Dian tengah angkut barang2 ke dalam teksi...

The dialogue punyalah romantik... It is so touching when Azad (Tomok) ask Dian (Lisa) for peluang kedua tetapi Harris (Beto Kusyairy) said "Saya tak akan mintak peluang kedua......" Awwwwww so sweet kan;) Hehehs!

The whole movie was a success!

Great job to the actors, director filem Bernard Chaulay and the crew of Istanbul AKu Datang! I honestly love love love the movie!

So tak kirala kalau anda tak minat dengan Beto Kusyairie but you all mesti tengok Aku,Dia dan Tong Sampah, Janji.Jujur.Sepi, Geng Surau and of course Istanbul Aku Datang!! Enjoy!!!! And hopefully you will see why i suka Beto Kusyairy :)

Apa pula pandangan you all dengan filem Istanbul Aku Datang? (:

No comments:

Post a Comment